Izkusi Brda v družbi hotela Kozana

 

Goriška Brda slovijo kot razgibana, gričevnata dežela, ki v sebi nosi pridih sredozemske in furlanske kulture. Stik med sredozemskim, alpskim in celinskim podnebjem prinaša obilo lepega vremena, ki omogoča pohodniški in kolesarski izziv ali pa le počitniško razvajanje ob odlični kulinariki.

Ponujajo mnogo novih doživetij in spoznavanje novih kulinaričnih občutij. Ta dežela obsijana s soncem slovi po vinogradništvu in izvrstnem vinu, kakor tudi po sladkem sadju, še posebej češnjah, ki omogočajo mnoge kulinarične specialitete.

V družbi hotela Kozana vam želimo razkazati vse lepote Goriških Brd, navsezadnje tudi naš hotel leži v sami sredi briške pokrajine in omogoča prekrasen razgled.

RAZGLEDNI STOLP V GONJAČAH IN VAS ŠMARTNO

Pridružite se nam na krajšem izletu, ki ponuja pogled na celotna Goriška Brda ter ogled z obzidjem obdane vasi Šmartno.

23 m visok, razgledni stolp v Gonjačah omogoča najveličastnejši pogled na celotna Goriška Brda, na furlansko nižino pa vse do morja. Vzpon po 144 stopnicah vas bo popeljal do nepozabnega doživetja pokrajine ujete v gričevje in posejane z vinogradi.

Dalje se bomo popeljali do vasice Šmartno- srednjeveške utrdbe, ki je obdana z obzidjem in utrjena z obrambnimi stolpi. Sprehodilo se bomo skozi vas in se predali njeni pestri zgodovini.

Stolp v Gonjačah

Po kratkem izletu prežetem z novimi vtisi se bomo prepustili okušanju briškega vina v Vinski kleti Goriška Brda oziroma pri izbranem vinarju. Briško vino s sabo nosi veliko zgodb, vinar kot njegov ustvarjalec pa nam lahko ponudi nova znanja pri spoznavanju raznolikih okusov.

Briško vino

GRADNO, KOTLINE IN KRČNIK

Izlet vključuje ogled krajev, ki so nekoliko bolj oddaljeni od samega hotela, vendar nam ponujajo popolnoma drugačen pogled na naravno dediščino Goriških Brd.

Goriška Brda so na vsakem koraku prežeta s tradicijo, starimi običaji in arhitekturo. Pod opazno briško arhitekturo lahko štejemo tudi suhe zidove, ki so najbolj opazni v vasi Gradno, ki je ravno tako znana tudi po oljkarstvu. Vas nas s svojo tipično briško poselitvijo vabi, da si ogledamo njene lepote.

Dalje se bomo odpeljali do dveh naravnih znamenitosti, Kotlin (kjer je v poletnem času možno tudi kopanje) in Krčnika.

Potok Kožbanjšček je v svoji ozki strugi v kamniti podlagi izoblikoval korita, ki so v naravi redka, nekoliko višje v strugi pa je s svojo močjo izoblikoval naravni kamniti most, ki s svojo podobo osupne vsakogar. 

Briško vino
Naravni kamniti most Potok Kožbanjšček

 

SAFARI BRDA

Z Jeep klubom Brda lahko izkusite nenavadno in nepozabno odkrivanje Brd skritih med vinogradi. Opazovali bomo briške vasi z drugačne perspektive. Pot vas bo peljala po ozkih poteh med mnogimi griči po področjih, ki z avtomobilom  niso dostopna. Pot nas bo peljala vse do Sabotina


Nepozabna izkušnja je primerna za pustolovce in odkrivanja željne, ki bi radi spoznali Brda kot vinorodno področje v polnem pomenu besede.

Jeep klub Brda

Za rezervacijo kliknite tukaj.